Unelte disponibile pe portalul Danubius Online

Portalul Danubius Online este organizat ca un ansamblu de site-ui web. Fiecare site conține mai multe pagini. Titlurile paginilor se găsesc în meniul vertical din coloana din stânga a site-ului.

Fiecare pagină este realizată folosind o anumită unealtă, ceeace îi conferă o funcționalitate specifică. De multe ori, titlul paginii (opțiunea corespunzătoare din meniul principal) corespunde cu denumirea uneltei care este folosită la realizarea ei.

În cele ce urmează, prezentăm  în ordine alfabetică principalele unelte puse de portalul Danubius Online la dispoziția utilizatorilor. Precizăm că pe fiecare site de pe portal se folosesc numai acele unelte, care sunt necesare la realizarea funcționalității dorite.

Pentru fiecare unealtă vom indica atât denumirea ei în limba română, cât și pe cea  în limba engleză, deoarece în unele situații traducerea nu a fost posibilă.

Anunțuri (Announcements). Servește la editarea de anunțuri și afișarea lor pe site.

Calendar (Schedule). Servește la întocmirea și afișarea calendarului evenimentelor de pe site.

Calitatea de membru (Membership). Servește înscrierea utilizatorului ca membru al unor site-uri sau la renunțarea la calitatea de membru.

Carnet de note (Gradebook). Servește la transmiterea notelor obținute de studenți.

Caseta de transfer (Drop Box). Servește la transmiterea de fișiere private între profesor și student.

Căutare site-uri (Sites). Servește pentru căutarea site-urilor existente pe portalul Danubius Online.

Chat (Chat Room). Servește la realizarea de camere de chat, în care membrii site-ului pot purta discuții online. 

Contul (Account). Permite utilizatorului să își modifice datele contului său de pe portalul Danubius Online: numele și prenumele, adresa de e-mail, parola.

Conținut web (Web Content). Servește pentru publicarea unor pagini web de pe serverul local sau de pe internet.

Fișiere multimedia (Podcasts). Servește pentru transmiterea către membrii site-ului a fișierelor audio/video și a altor forme de fișiere multimedia.

Forumuri (Forums). Servește la realizarea de forumuri de discuții pe anumite teme.

Mesaje (Messages). Servește la transmiterea de mesaje între membrii unui site. Mesajele se afișează pe site, dar pot fi transmise și  prin e-mail.

Organizare site-uri (Worksite Setup). Permite utilizatorului să creeze noi site-uri și să le organizeze pe cele existente.

Participanți (Roster). Permite vizualizarea listei participanților la site.

Preferințe (Preferences). Permite utilizatorului să își seteze preferințele personale privind ordinea în care sunt plasate taburile site-urilor la care este membru, modul în care i se transmit prin e-mail notificări la apariția unor modificări pe aceste site-uri și altele.

Profil (Profile). Permite utilizatorilor să introducă informații personale, pentru a fi văzute de ceilalți participanți ai site-urilor la care sunt membri.

Resurse (Resources). Servește la stocarea de fișiere, linkuri web și alte resurse care pot fi puse la dispoziția membrilor site-ului sau chiar pot fi făcute publice pe web.

Section Info (Section Info). Servește pentru vizualizarea și modificarea informației despre secțiile sau grupele de pe un site.

Site Info (Site Info). Servește pentru vizualizarea informației despre site. Deținătorul site-ului poate face și modificări privind configurarea acestuia și a listei participanților.

Știri (News). Servește la transmiterea de legături RSS către site-uri de știri externe.

Syllabus (Syllabus). Servește pentru crearea și vizualizarea unei liste a cerințelor față de student pentru promovarea unei discipline.

Teme (Assignments). Servește la publicarea temelor date studenților, la depunerea de către studenți a temelor realizate și la transmiterea observațiilor și notelor acordate de către profesori.

Teste (Tests & Quizzes). Servește pentru publicarea, susținerea și evaluarea testelor online.

Vocabular (Glossary). Servește la realizarea și consultarea unui vocabular al termenilor folosiți pe site.

Votare (Polls). Servește la organizarea votării online a participanților cu privire la anumite întrebări.

Wiki (Wiki). Servește la editarea în colaborare a unor documente sub formă de pagini web simple.

Index alfabetic în limba engleză

Account, Announcements, Assignments, Chat Room, Drop Box, Forums, Glossary, Gradebook, Membership, Messages, News, Podcasts, Polls, Preferences, Profile, Resources, Roster, Schedule, Section Info, Site Info, Sites, Syllabus, Tests & Quizzes, Web Content, Wiki, Worksite Setup